18. kesäkuuta 2011

Pikeeri





Pikeerillä voit koristella vaikkapa marsipaanilla tai muulla vastaavalla massalla kuorrutettuja kakkuja tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi pipareita. Valmistus on helppoa ja pursottaminenkin, mutta pikeeri kovettuu ihan hitsin nopeesti. Sen takia meni hermo tosi moneen kertaan.

Edit 25.12.2011 Taisi "pikeerin nopea kovettuminen" johtua liian pienestä tyllasta (kirjoitustylla 1mm): nyt jouluna kun tein 3 mm tyllalla, niin pikeeri toimi todella hyvin. Pikeerinpursotuspussi seisoi keittiönpöydällä puolikin tuntia käyttämättä, eikä silloinkaan ollut jähmettynyt tai jos oli, norjentui alta aikayksikön!

Tarvitset:

1/4 dl kananmuna valkuaista
1 1/2 dl tomusokeria
pari tippaa sitruunamehua tai jotain tiivistettä


1. Sekoita sähkövatkaimella valkuaiset ja 1 dl tomusokeria ja jatka 3 minuutin ajan.


2. Lisää sitruuna-/tiivistetipat ja loput tomusokerit ja vatkaa.


3. Jos haluat värjätä, sekoita hammastikun kärjellinen väriä sekaan ja vatkaa sähkövatkaimella. Lappaa pursotuspussiin ja pursota. Tyllaksi kannattaa valita 2 mm tylla. 1 mm:n kirjoitustylla oli hieman liian pienijälkinen, mutta toimii toki silläkin.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: