17. huhtikuuta 2012

Kevään keltainen narsissikakku




Vuosi sitten tein iskälle töihin - kouluun siis - mukaan Pääkakun. Tänä vuonnakin tein iskälle mukaan kakun, mutta vähän tavallisemmalla mentiin.

Aamulla heräsin puoli seitsemältä kuuden tunnin yöunien jälkeen pursottamaan kakkua. Muuten kaikki meni hyvin, mutta Dr. Oetkerin järkyttävän pahanmakuinen keltainen elintarvikeväri sekoitti ajatukset ja suunnitelmat. Päälle oli tarkoitus pursotella kaksiväriset koukerot, mutten pystynyt, sillä keltainen kermavaahto oli ihan sairaan pahaa. Sellasta korvavaikun makuista, if you know what I mean. (Mun Wiltonin vaniljanmakuinen geeliväri oli päässyt loppumaan...)

Kakun reunassa on rumia rakoja huonosti nukutun, vähäunisen yön jälkeen pursotellessa elintarvikevärin vielä sekoittaessa loputkin aivosolut. Mutta niin, eihän niitä välttämättä huomaa, jos ei osaa katsoa. Pirteetä päivää siis vaan kaikille!

PALJON ONNEAONNEAONNEAONNEA ISKÄ!!! 

Tarvitset:

5 kananmunan Nopea kakkupohja

kostutukseen:

1/2 sitruuna + 1/4 dl vettä

täytteeseen:

1 prk Lemon Curdia
300g mansikoita
4 dl vispikermaa + tomusokeria, vaniljasokeria

koristeluun:

Suklaaganache tummasta suklaasta
5 dl Flora Vispiä tai vispikermaa
tomusokeria
(vaniljakreemijauhetta)
keltaista elintarvikeväriä


1. Valmista kakkupohja. Leikkaa kolmeen osaan.


täytekakkusaha <3

2. Kostuta alin pohja. Levitä  Lemon Curdia ja laita mansikkapaloja. Levitä vaahdotettua, sokeroitua vispikermaa, johon voit laittaa vaniljakreemijauhetta jämäköittämään.




3. Valmista suklaaganache ja levitä kakun pinnalle.
4. Vaahdota 2/3 koristeluun/pursotuksiin tulevasta Flora Vispistä. Sokeroi. Voit lisätä vaniljakreemijauhetta.
5. Vaahdota 1/3 koristeluun/pursotuksiin tulevasta Flora Vispistä. Värjää vaaleankeltaiseksi ja sokeroi.
6. Pursota reunoihin keltaiset koripunosraidat ja niiden väliin kermanväriset tähtiraidat. Pursota valkoisella koukerot päälle.

Alla vähän tämänkertaisia kakkuilufiiliksiä ;D


 ©2012 • Taikakaulin

6 kommenttia:

nami-hiiri kirjoitti...

Hieno tuo kakkusi on/oli, ei varmaan ole murustakaan jäljellä :D

Kerman joukkoon ei laitetakaan mitä tahansa. Itse käytän värillistä sokeria. Niitä voi ostaa pienissä erissä vaikka mitä värejä. Värjättyähän se sokerikin, on mutta niitä värijauheita ja pastavärejä kyllä tietoisesti karttelen.

Krike kirjoitti...

Kiitos kommentista, nami-hiiri! Eipä ole juuu enää mitään jäljellä. :D

Mä olen kyllä vähän eri mieltä. En nää syytä, miksen esim. elintarvikevärejä käyttäisi, kun niillä onnistuu (tai ainakin minä olen onnistunut) tosi hyvin. Dr. Oetkerin väri on pahaa, mutta Wiltonin värit ei. Kyllä minulla tosin on värisokeriakin. :)

wallu kirjoitti...

Kukatkin syötiin, kaikesta kiitos.

Krike kirjoitti...

Noh kiitos. Voi kukkiensyöjäopettajaparkaa... Kukkien pintaa oli nimittäin sävytetty sillä Dr. Oetkerin värillä, joka on tosi hyi.

Anonyymi kirjoitti...

Kadehdittavan upeita nuo narsissit, on niissä ollut piipertämistä... :)

Krike kirjoitti...

Voi kiitos paljon ihanasta kommentistasi, Nuori Emäntä!! Totta vie, vierähtihän niissä aikaa... ...reilu kolme tuntia.. :-)