17. helmikuuta 2016

Amerikkalaiset pannukakut pekaanipähkinöillä & mustikoilla

Yhteistyössä: Exotic Snacks


Normisti aiheutan itselleni aamuisin sellaisen kiireen, että välillä mun aamupala on tasan joku riisikakku, jonka näkerrän matkalla yliopistolle tai minne olenkaan menossa. Joskus ehdin puuteripurkki toisessa kädessä pyöräyttämään pikapuuron mikrossa ja heittämään hedelmän laukkuun, mutta noin niin kuin yleensä mun aamupala arkisin ei oo mitään kauheen ruhtinaallista settiä.

Viime sunnuntaiaamu oli poikkeus, sillä todella pitkästä aikaa päätin tehdä amerikkalaisia pannukakkuja. Äiti oli lukioaikanaan vaihdossa Jenkeissä, ja jos en nyt ihan muista väärin, niin äidin mukaan aidot amerikkalaiset pannukakut tulisi valmistaa hapanmaitotuotteeseen. Niinpä mun kaupasta nappaama aletarralla varustettu piimäpurkki löysi uuden elämänsä pannukakkutaikinasta.

Siinä taikinaa vääntäessäni sain päähäni paahtaa Exotic Snacksin ihania ja laadukkaita pekaanipähkinöitä pannukakkujen kylkeen pensasmustikoiden kaveriksi. Mä jaksoin syödä nipinnapin kolme pannukakkua, mut siis oikeesti. Amerikkalaiset pannukakut, pensasmustikat, paahdetut pekaanipähkinät ja vaahterasiirappi on niinku match made in heaven


Tarvitset:
5 dl piimää
1/2 dl maitoa
2 kananmunaa
1/2 dl voisulaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl suolaa

paistamiseen
voita

kylkeen
voita
Exotic Snacks pekaanipähkinöitä paahdettuna (pekan nötter naturella)
mustikoita tai pensasmustikoita
vaahterasiirappia


1. Vispaa piimä, maito, kananmunat ja voisula kulhossa sekaisin.
2. Sekoita kaikki kuiva-aineet vehnäjauhoista suolaan keskenään sekaisin ja lisää sitten taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota noin 15min.
3. Laita tällä välin paistinpannu kuumaksi ja paahda pekaanipähkinöihin nättiä väriä. Eli ensin pannu kuumaksi, pekaanipähkinät pannulle ja sitten lämmön voi laskea keskilämmölle. Pähkinöitä kannattaa paahtaa viidestä kymmeneen minuuttia niitä aina välillä käännellen.
4. Paista pannukakut pannulla voissa molemmin puolin.
5. Tarjoile voinokareen, paahdettujen pekaanipähkinöiden, mustikoiden ja vaahterasiirapin kera. Enjoy!



Yhteistyössä


©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: