13. helmikuuta 2016

Päärynä-briesalaatti karamellisoiduilla saksanpähkinöillä

Yhteistyössä: Exotic Snacks


Heippa ja ihanaa helmikuuta kaikille!

Oon aivan superinnoissani, sillä tämä postaus on toteutettu yhteistyössä ruotsalaislähtöisen luonnonsnacks- ja makeiskonsepti Exotic Snacksin kanssa. Mikä voisikaan olla ihanampaa kuin kehitellä herkullisia pähkinäreseptejä...? Eipä tule heti mieleen!

Exotic Snacksin laadukkaita tuotteita myydään niin erillisinä pussituotteina kuin irtotuotteina pähkinämoduuleissa (eli sellaisissa pömpeleissä kuin irtokarkitkin ovat), ja näihin et vaan voi olla törmäämättä vaikkapa monen himpun isomman K-kaupan hedelmäosaston läheisyydessä. Tätä ihanaa salaattia varten sun kannattaakin pikaisesti kipaista shoppaamaan Exotic Snacksin vihreä saksanpähkinäpussi, jonka keskellä lukee ruotsiksi valnötter. Samoja saksanpähkinöitä myydään myös irtotuotteena.

Tiesin heti saatuani tuon valnötter-pussin käsiini, että näitä mä haluan karamellisoida - siis ovathan karamellisoidut pähkinät vaan ihan tajuttoman hyviä. Koska halusin karamellisoidut pähkinät kuitenkin osaksi ruokaa ja tarkemmin ottaen salaattia, tarvitsivat ne tietenkin jotakin suolaista kaverikseen. Uudenvuoden ruokasysteemeistä mun mieleeni jäi kutkuttelemaan herkullinen brie-kalkkunasalaatti, josta nappasin tuon ihanan brien eli valkohomejuuston osaksi tätä salaattia. Brie ja pähkinät kaipaavat ehdottomasti jotakin mehukasta vielä kylkeensä, joten nappasin hedelmäosastolta koriin muutaman päärynän. Lopuksi vielä helppo ja nopea kastike yhdistää koko homman kasaan, ja voi että tulikin niin hyvää!

Ja hei, mä haluan korostaa, että nimestään huolimatta tämä resepti on todella helppo, nopea ja yksinkertainen! Karamellisoinnissa paistinpannulle laitetaan voita ja sokeria, minkä jälkeen pähkinöiden annetaan karamellisoitua viitisen minuuttia - that's it. Jos taas päärynästä tulee sun mielestä tarpeeksi makeutta, saksanpähkinät voi myös ihan vain paahtaa sellaisenaan pannulla.

Ihania kokkailuhetkiä, toivottavasti tekin pidätte!



Tarvitset
2 rkl voita
3 rkl sokeria
n. 130g / n. 3 dl Exotic Snacks saksanpähkinöitä
1 ruukku jäävuorisalaattia
1/2 rasiaa / 1 ruukku rucolaa
1-2 päärynää
200g briejuustoa

vinaigrette eli kastike
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl hunajaa
1 tl sinappia
1-2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
mustapippuria


1. Pähkinöiden karamellisointi: Sulata voi paistinpannulla ja lisää mukaan sokeri. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää pannulle saksanpähkinät ja anna niiden karamellisoitua 5-10 minuuttia tai kunnes pähkinät saavat hieman väriä pintaan. Kaada pähkinät laakealle lautaselle jäähtymään.
2. Huuhtele jäävuorisalaatti sekä rucolat ja anna valua hetki. Revi jäävuorisalaatti salaattiastiaan ja nosta rucolat mukaan.
3. Huuhtele päärynä ja leikkaa siivuiksi tai paloiksi. Leikkaa myös briejuusto siivuiksi tai paloiksi. Nosta päärynät ja briet salaatin sekaan.
4. Vinaigrette: Sekoita kulhossa kaikki vinaigreten ainekset.
5. Nosta jäähtyneet saksanpähkinät salaatin sekaan. Salaattia kannattaa vähän nostella ja sekoitella. Kaada koko hoidon päälle vinaigrettea tai tarjoile vinaigrette erikseen. Enjoy!

Saksan-, pekaani- ja cashewpähkinät
Peeäs Saksanpähkinöiden sijaan voi käyttää hyvin myös Exotic Snacksin ihania pekaani- tai cashewpähkinöitä. Cashewpähkinät ovat huomattavasti miedompia kuin vaikkapa saksanpähkinät, joten pähkinöitä vaihtelemalla saa kivaa twistiä salaatin makumaailmaan. Kannattaa kuitenkin huomioida, että esimerkiksi tuo Exotic Snacksin punainen cashewpähkinäpussi sisältää paahdettuja ja suolattuja (rostade & saltade) pähkinöitä, joita itse en karamellisoisi.


Yhteistyössä

©2016 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttääpä ihanalta!

Krike kirjoitti...

Kiitoksia, suosittelen testaamaan :)