18. maaliskuuta 2016

Porkkanakuppikakut yllätyspiiloilla

Yhteistyössä: Exotic Snacks


Siis onko muffinssilla ja kuppikakulla oikeesti jotain eroa? Mä ehkä miellän kuppikakun kuorrutetuksi muffinssiksi, mutta muuta varsinaista eroa ei mun mielestä ole. Siispä käytän kumpaistakin nimitystä ihan vaan sujuvasti ristikkäin. 

Mun hyvä ystävä tuli pitkäksi viikonlopuksi Joensuuhun, joten pääsin vihdoin testaamaan näitä porkkanamuffinsseja höystettynä suklaisilla pähkinäyllätyksillä. Mehevien porkkanamuffinssien sisältä nimittäin paljastui erilaisia Exotic Snacksin herkkuja: niin suklaakuorrutettuja banaanilastuja, hassel- ja cashewpähkinöitä kuin ihania valkoisia ja pinkkejä wieninmanteleita. Nämä kaikki namit löytyvät kätevästi yhdestä ja samasta Fem bästisar -pussista, joka on Exotic Snacksin suosituin sekoitus - enkä ihmettele, ovat nimittäin hirmu herkullisia ihan sellaisenaankin.

Kannattaa muuten laittaa erilaiset miksaukset noita suklaanameja tuonne muffinssien sisään, on nimittäin ihan hauska arvuutella ja sitten maistella, mitä nameja oman muffinssin sisältä löytyykään. Tässähän vois soveltaa riisipuuron mantelisysteemiä - kenen muffinssin sisältä löytyy pinkki wieninmanteli? Nuo koristeena olevat wieninmantelit kannattaa muuten törkätä kuorrutteeseen vasta ihan ennen tarjoilua, sillä kermavaahto sulattaa tuota pinkkiä väriä niistä.

Mä oon teetättänyt juurikin näitä muffinsseja tällä samaisella reseptillä alakouluikäisten lasten leivontakurssilla, ja nuorin leipuri oli viisivuotias. Älkää antako koristelun hämätä, nimittäin tämä on ihan maailman helpoin resepti ikinä! Mitään ei tarvitse vatkailla tai vaahdotella, vaan kaikki taikinan ainekset voi vain sekoittaa ja that's it. 

Mun mielestä porkkanamuffinssit sopivat ihan kaikkialle ja kaikkeen. Pääsiäisen lähestyessä tuli kuitenkin mieleen, että nuo koristelun pinkit wieninmantelit muuntautuvat helposti pääsiäismuniksi. Nämä oisvatkin helppo, nopea ja herkullinen leivonnainen vaikkapa pääsiäisen kahvipöytään.

Ihanaa pääsiäisen aikaa ja kevättä! Mä niin haistan jo kevään tuoksun pihalla ❤︎


Taikinaan (n. 10 kpl)
185g porkkanaa (noin 3 pientä tai pari isoa)
2 kananmunaa
2 dl sokeria
90g voita / n. 1 dl juoksevaa margariinia pullosta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
4 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1 pss (170g) Exotic Snacks Fem bästisar -sekoitusta

(kostutukseen n. 1/2 dl maitoa)

kuorrutukseen
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
pinkkejä wieninmanteleita (löytyy Fem bästisar -sekoituksesta)


1. Pese ja kuori porkkanat, raasta hienoksi raasteeksi. Laita raaste kulhoon.
2. Sekoita raasteen joukkoon kananmunat ja sokeri. Lisää sitten kaikki muut ainekset ja sekoita kevyesti sekaisin.
3. Lusikoi noin 1rkl taikinaa muffinssivuoan pohjalle, laita siihen 3-5 Fem bästisar -suklaaherkkua ja lusikoi sitten loput taikinat päälle. Paista 200°C uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kypsiä. Kypsyys kannattaa kokeilla cocktailtikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, muffinssi on valmis. Anna muffinssien jäähtyä paiston jälkeen.
(4. Mikäli haluat, kostuta muffinssit esim. pullasudin avulla.)
5. Vaahdota kerma ja sokeroi. Pursota koristelu ja tuikkaa wieninmanteli huipuksi. Mulla oli käytössä iso 14mm tähtityllä, ja aloitin rinkulan pursottamisen muffinssin ulkoreunalta tullen aina kierros toisen jälkeen lähemmäs keskustaa.


Peeäs Löysin nämä muffinssivuoat ihan vahingossa Clas Ohlsonilta, ja ne ovat siis mallinsa vuoksi nimeltään tulppaanivuokia. Mikäli et omista muffinssipeltiä, kannattaa tulppanivuoka laittaa vielä tavallisen, vahvan muffinssivuoan sisään. Amerikkalaiset muffinssivuoat ovat jämäköitä! Koska tulppaanivuoat on usein vain taiteltu, tavallinen muffinssivuoka tukee tulppaanivuokaista muffinssia paiston aikana eikä se siis leviä rumasti.


Yhteistyössä


 ©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: