5. kesäkuuta 2016

Kahvakuula cake popsit


Heippuli!

Siskoni valmistujaisia juhlittiin viikko sitten, ja hyvä että silloin niitä tosiaan juhlittiin - mulla alkoi nimittäin eilen ihana oksutauti. Olo on nyt onneks jo melko hyvä, mut hyi että. Ajatus ei meinaa oikeen kulkea, mutta tulin nyt silti jakamaan tämän reseptin.

Siskoni valmistui liikuntaneuvojaksi, joten pöytäänhän päätyi tietenkin cake popseja eli kakkutikkareita asiaankuuluvalla kahvakuulateemalla. Kuorrutin kakkutikkarit sulatetuilla punaisilla Candy Melts -napeilla sekä valkosuklaalla, jota värjäsin sinisellä ja vihreällä geelivärillä. Tällä kertaa valmistin nämä helpommalla kaavalla - kakkutikkareiden tikku sojottaa ylöspäin, vaikka voisihan ne valmistaa niinkin, että tikkarit törkätään vaikkapa styroksiin. Huomattavasti iisimpi on kuitenkin 70 tikkaria kuorruttaa, kun tikkarit voi laskea vain leivinpaperille miettimättä mihin saisi tikun törkättyä.

Näistä pidettiin kovasti - niin ideasta kuin mausta - joten ei muuta kuin kokeilemaan. :)


Tarvitset (70 kpl)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauheeta (tumma)

1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria

grillitikkuja katkaistuna kahtia
n. 75 marsipaania/sokerimassaa/kaulintamassaa harmaaksi värjättynä
600g suklaata kuorruttamiseen (tässä: punaisia Candy Melts -nappeja sekä valkosuklaata värjättynä vihertäväksi)
pikeeriä (linkin takana ohje)


1. Valmista kakkupohja: Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon samalla kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 225°C noin 15-20 min. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
2. Murenna jäähtynyt kakkupohja kulhoon ja lisää mukaan tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita tahmeahkoksi, muovailtavaksi massaksi. Massan ei tule liistrautua ja tarttua sormiin, vaan se on vähän kuin muovailuvahaa.
3. Pyörittele massasta pyöreitä palloja. Sulata suklaata muutama pala, jotta voit kiinnittää grillitikut kakkutikkareihin. Eli sulata suklaata, dippaa grillitikun kärki (n. 2 cm) suklaasulaan ja törkkää se syvälle kakkutikkariin. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia.
4. Kahvat: Muotoile harmaaksi värjätystä marsipaanista / muusta massasta kahvakuulille kahvat.
5. Kuorrutus: Sulata kuorrutteeseen tuleva suklaa (ja värjää halutessasi geeli- tai tomuvärillä) ja dippaa kakkutikkarit siinä. Minä pidin kakkutikkareita jäisen kylmäkallen päällä ennen kuorruttamista, jotta ne olivat mahdollisimman jähmeitä. Odota hetki ja laita kuulalle kahva. Kahva pysyy paikoillaan, sillä se jähmettyy suklaaseen.
6. Pikeeri: Valmista pikeeri linkin takaa löytyvän ohjeen mukaan. Pursota kahvakuuliin haluamasi kilogrammamäärät. Mä käytin 1 mm kirjoitustyllaa.

Mun tukka on kasvanu kyllä sikana! jee

©2016 • Taikakaulin

5 kommenttia:

Repsu kirjoitti...

eikä miten siistit! :D

Krike kirjoitti...

Hihi, voi kiitos! :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kyselisin vähän määristä että, noi punaiset + vihreet oli sulla about 70? Ja paljon niissä oli halkaisija? Saako udella monta vierasta teillä kävi? :) Meille tulossa noin 50 nyt talviylppäreihin ja meinasin pitäisikö tehdä tupla määrä :)

Anonyymi kirjoitti...

Ja miten&missä säilytit ennen juhlia? :)

Krike kirjoitti...

Voi eikä, anteeksi! En ollut huomannut kommenttejasi, eli vastaukset tulevat nyt ihan myöhässä. Punaisia ja vihreitä oli yhteensä juurikin n. 70 kpl. Halkaisija oli noin 3 cm, ja meillä kävi muistaakseni noin 40 vierasta. Nämä olivat kyllä tosi suosittuja! Valmistin kakkupohjan etukäteen pakkaseen ja tein sitten nämä popsit juhlia edeltäneenä päivänä. Säilytin ihan tuollaisenaan vaan lautasella jääkaapissa. Ei tainnut olla edes kupua tai kelmua päällä, sillä ko. jääkaapissa oli kaikki makeat tarjottavat eikä siten mitään, josta olisi voinut tarttua makua (esim. kala). Kiitos kommenteistasi ja toivottavasti herkut onnistuivat! :-)