26. elokuuta 2016

Kantarellikeitto


 Heipsun,

me oltiin pari päivää sit kaverin ja hänen dogelin kanssa metsässä. Hauvelin juostessa tutka kaulassaan ympäriinsä me keskityttiin sienien bongailuun ja marjojen poimimiseen. Mä oon kyllä niin sienisokea, että en ees tajuu. Siinä missä toinen löysi sienitolkulla poimittavaa mä suunnilleen talloin vaan yli. No, vajaa puoli kiloa kantarelleja ja suppilovahveroita sekä lisäksi puolukoita ja mustikoita mäkin sain hinattua kotiin.

Pitkästä aikaa tein sienistä keittoa. Tää oli kyllä tosi hyvää, vaikka itse sanonkin. Mihinkään jäätävään nälkään tämä tuskin riittää, sillä koostumus oli suht juokseva. Mutta pienemmäksi väliruoaksi oikein sopiva! Tuosta valkoviinistä häipyy kuumennettaessa alkoholi toki pois, mutta ei se silti ole pakollinen. Viinin voi korvata vedellä tai mikäli haluaa himpun paksumman koostumuksen, sitä ei tarvi korvata millään.

Mukavaa elokuun loppua kaikille!


Tarvitset (n. 2-3 annosta)
360g kantarelleja
3 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli
1 dl valkoviiniä
6,5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
mausteita maun mukaan, esim rakuuna, pippuri, suola
100g Koskenlaskija-sulatejuustoa
0,5 dl kuohukermaa
basilikaa


1. Putsaa kantarellit ja paloittele kattilaan. Haihduta kantarelleista neste pois paistaen niitä kattilassa sen aikaa, kunnes vesi on haihtunut.
2. Lisää kattilaan hienonnetut valkosipulit ja salottisipuli, anna niiden hetken aikaa kuullottua ja pehmetä.
3. Lisää valkoviini ja sekoittele hetki. Lisää sitten vesi ja kasvisliemikuutio. Lisää haluamiasi mausteita sekä paloiteltu Koskenlaskija. Anna keiton tekeytyä ja sulatejuuston sulaa noin 10 min.
4. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää mukaan kuohukerma. Koristele basilikalla.

Osviittaa täältä: ruoka.fi



 ©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: