16. elokuuta 2016

Kesäkurpitsamuffinssit yllätyssydämillä

Yhteistyössä: Exotic Snacks

Heipsun,

Leivoinpa tiistai-illaksi kesäkurpitsamuffinsseja! Kesäkurpitsa antaa porkkanan tavoin ihanaa mehevyyttä ja kosteutta muffinsseihin, ja lisäksi vihanneksia kammoksuvat lapset tuskin edes huomaavat näiden sisältävän kesäkurpitsaa.

Oon tässä jo pidemmän aikaa miettinyt eri asioiden luonnonmukaisuutta. Viime päivät oon ihmetellyt sitä, että suurin osa meistä kyllästää kainalonsa päivittäin alumiinilla - lähes kaikki dödöt kun sitä sisältävät. Mä vaihdoin omani alumiinittomaan, ja nyt seuraava mun syynin alla oleva asia on valkoinen sokeri. Mä käytän valkoista sokeria muutenkin melko vähän, sillä sitä on käsitelty eniten eli sitä on puhdistettu paljon. Mulla onkin onneksi jemmassa paljon täysruokosokeria, jolla voi korvata valkoisen sokerin aivan täysin. Täysruokosokerissa on ihana, hieman karamellisoitunut aromi ja esimerkiksi tuo muffinssin päällä oleva kuorrute on saanut värinsä vain täysruokosokerista. Nämä muffinssit onnistuvat toki myös normaalilla kidesokerilla, mutta silloin sokeria kannattaa laittaa noin 2/3 ilmoitetusta.

Mehevien muffinssien sydämiksi sujautin herkut Exotic Snacksin Topp Fem -pussista. Pussi sisältää viittä eri makuista jogurtti- tai suklaaherkkua, joten herkuttelijat voivat syödessään pähkäillä, mahtaako heidän muffinssissaan olla mustikkaista, mansikkaista, kookossuklaista, kookosjogurttista vai omenaista ylläriä! Nam!


Tarvitset
3 dl täysruokosokeria (tai n. 2 dl tavallista)
200g voita sulana
2 kananmunaa
1 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
100g murennettuja Exotic Snacks pekaanipähkinöitä
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 1/2 tl suolaa
n. 3 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
1 pss Exotic Snacks Topp Fem -herkkuja

koristeluun
200g maustamatonta tuorejuustoa
50g voita sulana
3/4 dl täysruokosokeria (n. 1/2 dl tavallista)
Topp Fem -herkkuja murennettuna
mintun lehtiä, kesäkurpitsan kuorta


1. Sekoita sokeri, sula voi, kananmunat ja maito keskenään.
2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, murennetut pähkinät, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää kuivat aineet sitten sokeri-voi-kananmuna-maitoseokseen. Sekoita tasaiseksi.
3. Pese ja raasta kesäkurpitsa. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin noin puoleen väliin asti, laita yksi Topp Fem -herkku ja lusikoi vielä taikinaa päälle. Paista noin 20 minuuttia 175°C uunissa. Anna jäähtyä.
4. Notkista tuorejuusto lusikalla ja sekoita siihen sula voi. Lisää sokeria (makusi mukaan) ja sekoita. Levitä kuorrute muffinssin päälle. Viimeistele Topp Fem -muruilla, mintun lehdillä ja kesäkurpitsan kuorella.


Yhteistyössä

 ©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: