16. huhtikuuta 2017

Sitruunapasta


Hei hoi,

Nyt ois tarjolla tosi namskua sitruunapastaa, namnam. Kävelin yks päivä hammaslääkäristä äkkiä kaupan kautta kotiin ja mietin, mitä simppeliä ja nopsaa mutta silti oikeesti hyvää voisin kokata. Olin joskus vilaukselta lukenut sitruunapastasta, joten pikagooglettelun jälkeen mulla olikin korissa sitruuna ja parmesaaniraaste - kaikki muut kun löytyivätkin kotoa kaapista. Resepti on peräisin Hanna Gullichsenilta, ja voin vain todeta, että olipa ihan sairaan hyvää. Mulla sattui sopivasti olemaan valkkarin jämät jääkaapissa, mutta mikäli viiniä ei satu nurkissa pyörimään, sen voi korvata vaikka kasvisliemellä tai vaikka ihan vedellä.

Suolainen parmesaani ja kirpeän makea sitruuna ovat ihan superkombo, eikä liene mikään ihme, kun pannulta katosikin about puolet pastasta alta aikayksikön muutamaan nälkäiseen suuhun. ;)


Tarvitset
pastaa n. 2-3 hlö:lle (esim. tagliatelle)
1 sitruunan kuoriraaste
3 rkl sitruunamehua
50g voita
n. 1 dl valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
75g parmesaaniraastetta
suolaa
pippuria

koristeluun
ruohosipulia
parmesaania


1. Laita pastat kiehumaan suolattuun veteen.
2. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta siitä kuori. Purista mehu.
3. Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruunankuori sekä sitruunamehu. Keitä noin minuutti.
4. Lisää pannulle sitten viini ja nosta lämpöä. Keitä taas noin minuutti.
5. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna muhia viitisen minuuttia. Lisää sitten parmesaani ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Kun pastat ovat al dente, valuta pastat ja kaada sitruunakastikkeen sekaan. Sekoita ja syö!




Peeäs Etsiskelin tuossa fontteja ihan muihin kuin blogijuttuihin, mutta vastaan sattuikin pompsahtamaan musta ihan superkiva fontti. Se päätyi saman tien tuonne bannerin otsikkoon, siinä on sitä jotain mikä puuttui tuosta vanhasta, hahaha. :D


©2017 • Taikakaulin

Ei kommentteja: